Denne Personvernerklæringen gjelder innsamling, lagring og bruk av personopplysninger på vannerliv.no (“Nettstedet”)  i forbindelse med besøk av nettstedet. Her finner du informasjon blant annet om hvilke personopplysninger som samles inn, hva de brukes til og hvilke rettigheter du har. Vann- og avløpsetaten, er ansvarlig for behandlingen og kan kontaktes ved spørsmål.

Vann- og avløpsetaten

Vann- og avløpsetatens kundesenter

Telefon: 23 44 00 00

Organisasjonsnummer: 971185589

1. Hvorfor samler vi inn personopplysninger og hva slags informasjon samler vi inn

Under har vi laget en oversikt over hvilke kategorier personopplysninger vi samler inn om deg og til hvilke formål vi benytter disse. Vi har også pekt på hva vi vurderer som vårt behandlingsgrunnlag i de ulike tilfellene:

  • Mail og navn: Ved å sende mail til en institusjon vil mailen lagres i vårt system under kampanjeperioden. Vi forbeholder oss også retten til å kunne sende deg en mail med tilknytning til denne kampanjen i etterkant. Det kan f.eks være resultatet av kampanjen
  • Statistikk fra Google analytics. Vi benytter Google analytics som analyseverktøy for å kunne måle og optimalisere kampanjen.

2. Hvem får tilgang til dine personopplysninger?

Vann- og avløpsetaten: Personopplysninger vil bli delt med Vann- og avløpsetaten og den institusjon du eventuelt sender en mail til (Ditt navn og e-post).

3. Bruk av informasjonskapsler mv.

  • Vi benytter såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen på Nettstedet. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne. Du har muligheten til å hindre at vi plasserer slike informasjonskapsler i din nettleser. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Edge, Safari, Internet Explorer, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. Ulempen med å deaktivere cookies i nettleseren din er at Nettstedet ikke vil fungere optimalt. Grunnen er at formålet med de fleste informasjonskapslene vi benytter er å sørge for nettopp funksjonalitet på Nettstedet, som for eksempel at Nettstedet skal klare å huske hva du har lagt i handlekurven.
  • Vi benytter også andre verktøy enn informasjonskapsler for å innhente informasjon om din IP-adresse, hvilken type nettleser du bruker, din bredbåndsleverandør, operativsystem, dato og tid for besøk på Nettstedet, samt en del data om hvordan du navigerer på siden.
  • Denne informasjonen bruker vi til å analysere trender, slik at vi kan gjøre Nettstedet mer brukervennlig.
  • Innebygd innhold fra andre nettsteder. Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

4. Sletting

  • Personopplysninger som vi behandler på grunnlag av ditt samtykke slettes hvis du trekker ditt samtykke.
  • I stedet for å slette personopplysningene, kan det i enkelte tilfeller være aktuelt å anonymisere personopplysningene. Med anonymisering menes at alle identifiserende eller potensielt identifiserende kjennetegn fjernes fra datasett som tas vare på.

5. Dine rettigheter

Vann- og avløpsetaten verdsetter dine tilbakemeldinger. Her kan du se hvilke rettigheter du til enhver tid har og som du kan gjøre gjeldende ved å ta kontakt med oss:

  • Trekke samtykke tilbake:Dersom du har gitt samtykke til å motta henvendelser fra oss om tilbud på våre varer og tjenester, kan du når som helst trekke dette samtykket tilbake. Vi har lagt til rette for at du enkelt kan reservere deg mot denne typen henvendelser i hver henvendelse fra oss. Samtykke kan også trekkes tilbake ved å kontakte kundeservice.
  • Be om innsyn:Du har rett til innsyn i hvilke personopplysninger vi har registrert om deg.
  • Be om retting eller sletting:Du kan også be oss om å rette feilaktige opplysninger vi har om deg eller be oss om å slette personopplysninger. Vi vil så langt som mulig imøtekomme en forespørsel om å slette personopplysninger, men vi kan ikke gjøre dette dersom det er tungtveiende grunner for ikke å slette, for eksempel at vi må lagre opplysningene av dokumentasjonshensyn. Mange opplysninger kan du slette selv. Du kan for eksempel når som helst slette din profil hos oss.
  • Dataportabilitet:Du kan be om dataportabilitet blant annet for personopplysninger du selv har gitt i medhold av samtykke eller som har vært nødvendig for inngåelse av kjøpsavtalen.
  • Be om å begrense behandlingen og protestere mot deler av behandlingen.
  • Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller å oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Dette gjør vi for å være sikre på at vi kun gir tilgang til dine personopplysninger til deg – og ikke noen som gir seg ut for å være deg.
  • Klage til tilsynsmyndigheten:Dersom du er uenig i måten vi behandler dine personopplysninger på, kan du sende inn en klage til Datatilsynet.

6. Endringer

Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på Nettstedet. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på Nettstedet.

Informasjonskapsler

Ved bruk av nettstedet gir du samtykke til bruk av informasjonskapsler (cookies), Google Analytics og bruk av facebook cookies.

For å kunne utvikle og forbedre nettstedet bruker vi  Google Analytics. Dette er en tjeneste for webanalyse.

Tjenesten bruker fire informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er små tekstfiler som blir lagret på din datamaskin, mobiltelefon, nettbrett eller tilsvarende. Informasjonskapslene inneholder data som blir samlet inn for statistikk om bruk av nettstedet. Når du bruker nettstedet blir det det samlet inn følgende opplysninger:

  • Din IP-adresse, nettleser og operativsystem
  • Besøkenes lokasjon
  • Tidspunkt for besøk
  • Hvilke sider på nettstedet den registrerte IP-adressen besøker og varigheten av besøket
  • Eventuelt hvilken lenke du kom fra da du besøkte nettstedet.
  • Hva som ble klikket på i løpet av besøket og eventuelle filer som ble nedlastet

Opplysningene blir sendt fra din nettleser til Google og Googles servere, samt facebook. Følgende Google Analytics og facebook informasjonskapsler blir benyttet når du bruker nettstedet:

Navn:Utma

Kategori:Permanent

Anvendes til:Identifikasjon av unike besøkende

Lagringstid:Opptil 2 år

Navn:utmb

Kategori:Session

Anvendes til:Oppretholde og fortsette en brukers sesjon

Lagringstid:For den enkelte brukersesjon

Navn:utmc

Kategori:Permanent

Anvendes til:Å avgjøre om en ny brukersesjon skal opprettes eller ikke

Lagringstid:Opptil 6 måneder

Navn:utmt

Kategori:Session

Anvendes til:Beregning av hastighet på nettsiden

Lagringstid:For den enkelte brukersesjon

Navn:utmz

Kategori:Permanent

Anvendes til:Lagring av referanse benyttet for å nå nettsiden

Lagringstid:Opptil 6 måneder

Navn: fr

Kategori:Permanent

Anvendes til:Brukes av Facebook til å levere forskjellige reklame-tjenester

Lagringstid:Opptil 3 måneder

Ved å bruke nettstedet godtar du at Vann- og avløpsetaten og Google behandler opplysninger om deg på den måten og til det formålet som er angitt her. Du kan avvise eller trekke tilbake din aksept for bruk av informasjonskapsler på din datamaskin ved å endre innstillingene i nettleseren.

Twitter pixel

Behandles av: Vann- og avløpsetaten, Twitter og Vann- og avløpsetatens samarbeidspartnere.

Vi bruker Twitter Conversion Tracking Pixel til å spore og forbedre våre markedsføringskampanjer på Twitter.
Les mer om annonser på Twitter og hvordan du selv kan justere dine personlige innstillinger på Twitter.

Sletting av cookies:

Cookies som du tidligere har akseptert, kan senere enkelt slettes. Benytter du en PC med en nyere Internett-browser, kan du slette dine cookies ved å benytte snarveistastene: CTRL + SHIFT + Delete. Dersom disse ikke fungerer, og/eller benytter du en MAC, må du først avklare hvilken browser du benytter og deretter klikke på den relevante linken under:

Husk: Benytter du flere Internett-browsere, må du slette cookies i hver enkelt.

Vann- og avløpsetaten